Agriturismo Sicilië

Op zoek naar een vakantiebestemming met paradijselijke stranden, ongerepte natuurgebieden en een schat aan cultureel erfgoed? Kies dan voor een agriturismo in Sicilië! Tijdens een verblijf in een Siciliaanse agriturismo kom je helemaal tot rust op een adembenemende locatie.

Agriturismo Sicilië

Populaire Agriturismo's

Agriturismo Sicilië
Vanaf
€130 /nacht
Agriturismo Sicilië
Vanaf
€90 /nacht
Agriturismo Sicilië
Vanaf
€135 /nacht
Agriturismo Sicilië
Vanaf
€94 /nacht

Bekijk meer

Waar ligt het?

Verblijf in een agriturismo in Sicilië

Ligging Sicilië

Sicilië is het grootste eiland van de Middellandse zee en bezit een aantal van de mooiste stranden van Europa. Het eiland ligt ten Zuidwesten van de op het Italiaanse vasteland gelegen Calabrië. Van alle Italiaanse eilanden is Sicilië met een oppervlakte van meer dan 25000 km het grootste van allemaal.

Vanuit een agriturismo in Sicilië begeef je jezelf binnen de kortste keren op de meest prachtige plekken. Het eiland sicilië is een zeer aantrekkelijke vakantiebestemming met vele natuurlijke schoonheden. Denk aan de helderblauwe zee, de prachtige bergen of de Etna (de bekendste vulkaan van Europa). Tijdens een verblijf in een Siciliaanse agriturismo kan je het allemaal ontdekken!

Ontdek de historie van Sicilië vanuit een agriturismo

Sicilië heeft enorm veel culturele bezienswaardigheden. Romeinen, Grieken, Normandiërs en Arabieren. In de afgelopen honderden jaren hebben vele verschillende volkeren over dit strategisch gelegen eiland geheerst.

Verspreid over het eiland zijn vele historische bezienswaardigheden zichtbaar. Uit het Griekse tijdperk zijn vele tempels en amfitheaters overgebleven. Ook de vele Arabische bouwwerken hebben de tand des tijds doorstaan en zijn in de buurt van vrijwel elke agriturismo in Sicilië te bezichtigen.

De dorpen in de buurt van een agriturismo

In de omgeving van een agriturismo zijn vaak vele authentieke dorpen te vinden. Het leven is er vaak traditioneel en anders dan op het vasteland. Ezels met wagens vol fruit, wilde zwijnen of eeuwenoude huisjes geven je het idee alsof je regelrecht uit een tijdmachine stapt.

Agriturismo in Sicilië - Hoe kom je er?

Agriturismo’s in de regio Sicilië zijn vaak goed bereikbaar. Het eiland heeft vier luchthavens en ligt op ruim 3 uur vliegen vanaf Amsterdam. Vanaf Nederland kan je het beste naar Palermo of Catania vliegen. De prijs van een retourtje begint bij €40, afhankelijk van wanneer je boekt en in welke periode je reist.

Eenmaal aangekomen op de luchthaven kan je met het openbaar vervoer of met een huurauto naar jouw agriturismo reizen. Van plan om rond te reizen op Sicilië? Dan is het raadzaam om een auto te huren.

Natuurlijk kan je ook met eigen vervoer naar Sicilië reizen. In het Noorden van Italië of in het Zuiden van Frankrijk zijn er verschillende maatschappijen die een overtocht naar Sicilië aanbieden. Het is raadzaam om van te voren een ticket te boeken in verband met de prijs en beschikbaarheid.

Verblijven in een agriturismo in Sicilië

Een vakantie in een agriturismo in Sicilië is een unieke ervaring voor jong en oud. Onze agriturismo in Sicilië liggen verspreid over het hele eiland. Geniet met het hele gezin van een agriturismo aan de kust. Lekker snorkelen in de zee, zandkastelen bouwen en gezellige vissersdorpjes ontdekken.

Zwem je liever in een zwembad? Kies dan voor een agriturismo met zwembad. Deze hebben we zowel in het binnenland als aan de kust. Zoek in ons ruime aanbod naar jouw favoriete boerderij. Laat je onderdompelen in de prachtige natuur en cultuur van Sicilië en kom helemaal los van het dagelijks leven.

Agriturismo's in andere regio's:

Agriturismo Veneto | Agriturismo Sardinië | Agriturismo Toscane