Agriturismo Puglia

Zoek je een agriturismo in Puglia? Dan ben je bij Travilla aan het juiste adres. Een Agriturismo in Puglia is de ideale keuze voor iedere vakantieganger die een authentieke accommodatie wil boeken in deze prachtige Italiaanse regio.

Rondom de Agriturismo’s in Puglia zijn alle ingrediënten aanwezig voor een onvergetelijke vakantie. Glooiende heuvels, prachtige stranden en oude witte dorpjes waar je kan genieten van heerlijke lokale gerechten!

Agriturismo Puglia

Populaire Agriturismo's

Agriturismo Puglia
Vanaf
€285 /nacht

Bekijk meer

Waar ligt het?

Verblijven in een agriturismo in Puglia

Ligging van Puglia

Puglia ligt in de laars van Italië en is zowel in het Oosten als in het Zuiden omgeven door de zee. In het oosten ligt de Adriatische Zee en in het zuiden de Ionische Zee. Een agriturismo in Puglia ligt daardoor nooit ver van het strand af!

De kustlijn van deze Italiaanse streek is erg divers. In het Oosten ligt de Adriatische Zee. De kust bestaat hier voornamelijk uit kleine zandstranden die tussen de rotsen liggen. In het Zuiden ligt de Ionische Zee. De kust in dit gebied is minder ruig en bestaat voornamelijk uit langgerekte zandstranden met her en der een duin.

Puglia ontdekken vanuit een Agriturismo

Puglia is nog niet erg bekend bij de massa. Hierdoor is de regio nog erg authentiek en is er veel te ontdekken. Naast de ruige kustlijnen zijn olijfgaarden, Trulli’s en sfeervolle dorpjes kenmerkend voor deze regio.

Puglia heeft vele indrukwekkende steden om van te genieten. Als je van cultuur, historie en gezelligheid houdt dan is de stad Lecce een aanrader. De stad en streek lopen over van schilders, schrijvers en ontwerpers. In deze indrukwekkende stad wordt cultuur, creativiteit, barok, grootse paleizen en prachtige marmeren straten afgewisseld met prachtige stranden. Als je verblijft in een agriturismo in Puglia dan is deze stad een echte aanrader om te bezoeken.

Een verblijf in een agriturismo in Puglia is niet compleet zonder een bezoek aan Alberobello. Alberobello is beroemd vanwege de honderden betoverende Trulli’s die hier staan. Trulli’s zijn kleine kegelwitte huisjes die alleen in Puglia staan.

De daken van deze traditionele witte huisjes zijn vaak versierd met religieuze symbolen om het kwaad buiten de deur te houden. Sinds 1996 zijn alle Trulli’s toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van Unesco.

Agriturismo in de natuur

Heb je behoefte om jezelf terug te trekken tijdens een verblijf in een Agriturismo? Dan is het binnenland van Puglia, of Apulië zoals het in Nederland vaak genoemd wordt, de ideale omgeving.

Het binnenland van Apulië is erg in trek bij natuurliefhebbers vanwege de prachtige flora en fauna. Het binnenland van Apulië kenmerkt zich door vele beboste gebieden die afgewisseld worden door uitgestrekte velden vol met olijfbomen.

Grote kans dat je vanuit jouw agriturismo in Puglia uitkijkt op een veld vol met olijfbomen. In Puglia staan namelijk miljoenen olijfbomen die het grootste deel van de olijfolie uit Italië produceren. Bij enkele olijfgaarden is het zelf mogelijk om een rondleiding te volgen. De eigenaren van jouw agriturismo kunnen dat vaak regelen!

Agriturismo in Puglia

Een Agriturismo in Puglia is een unieke ervaring. Onze agriturismo’s in Puglia liggen verspreid over de hele regio. Op die manier is er voor iedereen een geschikte agriturismo in Puglia. Zoek je een agriturismo aan het Pugliaanse stand of kies je voor een sfeervolle agriturismo met zwembad in het binnenland? Zoek in ons ruime aanbod naar jouw favoriete boerderij. Laat je onderdompelen in de prachtige natuur en cultuur van Puglia en kom helemaal los van het dagelijks leven.

Kindvriendelijke agriturismo in Puglia

Ga je met het hele gezin op vakantie? Kies dan voor een kindvriendelijke agriturismo. Bij een kindvriendelijke agriturismo kunnen de kids zich heerlijk vermaken in het zwembad. En hoe cliché het ook klinkt; als de kinderen zich vermaken, dan vermaken de ouders zich ook. Wil je een dagje weg? Dan zijn er genoeg mogelijkheden in Puglia zodat het hele gezin zich kan vermaken!

Agriturismo's in andere regio's:

Agriturismo Ligurië | Agriturismo Piemonte | Agriturismo Sicilië