Agriturismo Piemonte

Wil jij tijdens je vakantie in Italië de natuur opzoeken en de drukke steden vermijden? Dan is een Agriturismo in Piemonte de ideale keus. Tijdens een verblijf in een Italiaanse agriturismo kom je helemaal tot rust op een prachtige locatie.

Rondom de agriturismo’s in Piemonte zijn alle ingrediënten aanwezig voor een onvergetelijke vakantie. Hoge bergtoppen, gletsjers en prachtige wijngaarden.

Naast een prachtige natuur kunnen cultuurliefhebber vele middeleeuwse kastelen en steden bezoeken. Waar wacht je nog op? Bekijk direct alle agriturismo’s in Piemonte.

Agriturismo Piemonte

Populaire Agriturismo's

Waar ligt het?

Verblijven in een agriturismo in Piemonte

Ligging van Piemonte

Piemonte ligt in het Noordwesten van Italië en grenst in het Noorden aan Zwitserland en in het Westen aan Frankrijk.

Piemonte heeft een oppervlakte van 25.000 km en is daardoor de tweede grootste regio van Italië. Deze Noordwestelijke regio is aan drie zijden omgeven door de Alpen. De letterlijke vertaling van Piemonte is daarom ook ‘voet van de berg’. Grote kans dat er in de buurt van jouw agriturismo prachtige bergtoppen en gletsjers te bezichtigen zijn!

Ontdek de natuur van Piemonte vanuit een agriturismo

Het landschap van Piemonte is erg divers. In het Noorden en Oosten ligt het Alpengebied. Dit gebied bevat vele hoge bergtoppen en ongelofelijke mooie landschappen. De een na hoogste top van Italië, de Grenzgipfel, is 4681 meter hoog en ligt in dit gebied.

De Po-vlakte is het gebied rond de Italiaanse rivier de Po. Rivier de Po is de langste rivier van Italië. Deze streek is een stuk vlakker dan de andere gebieden en is de meest dichtbevolkte streek van Piemonte. Turijn, de bekendste stad van Piemonte, ligt ook aan deze rivier.

In het Zuidoosten van Piemonte is het landschap heuvelachtig. Het landschap in het Zuidoosten van Piemonte bestaat uit glooiende heuvel die bezaaid liggen met uitgestrekte wijngaarden en smalle slingerweggetjes. In de buurt van jouw agriturismo zullen vele authentieke dorpjes en kastelen te vinden zijn. Wat ons betreft moet je die echt gezien hebben!

Nationale parken in Piemonte

In Piemonte liggen verschillende natuurparken. In het Noorden van de regio ligt nationaal park Gran Paradiso. Voor natuurliefhebbers is Gran Paradiso een aanrader. In het park zijn verschillende gletsjers, natuurlijke meren en beschermde flora en fauna te bezichtigen.

Wil je een agriturismo in het Oosten van Piemonte boeken? Dan is het Nationale park Val Grande een aanrader om te bezoeken! Nationaal park Val Grande wordt gezien als de grootste wildernis van Italië. In dit park zijn er vele verschillende diersoorten te vinden en kan je zelfs een meerdaagse ontdekkingstocht boeken.

Actieve vakantie in Piemonte

Ben je niet zo van het stil zitten? Vind je het leuk om actief bezig te zijn in de natuur? Dan is een agriturismo in Piemonte de ideale uitvalsbasis. Door de bergen, rivieren, meren en prachtige landschappen kan je vele verschillende activiteiten uitvoeren. Van klimmen en mountainbiken in de bergen tot kanoën en windsurfen op de meren.

Rondom een agriturismo in Piemonte zijn er ook vele mogelijkheden om onder begeleiding van een gids het gebied te ontdekken. In de Germanasca-vallei kan je bijvoorbeeld onder begeleiding van een gids de indrukwekkende mijnen ontdekken.

Voordelen van een agriturismo in Piemonte

Een agriturismo in Piemonte huren is perfect als je van rust, natuur en zon houdt. Een agriturismo is een authentieke Italiaanse boerderij. Elke agriturismo heeft een andere uitstraling en heeft zijn eigen charmes.

Sinds 1985 is in de Italiaanse wet vastgelegd dat boeren nevenactiviteiten mogen uitvoeren. Het duurde niet lang voordat de boeren hun overgebleven ruimten gingen verhuren aan toeristen. Agriturismo zijn erg populair onder de Italianen. Ook in Nederland boeken steeds meer mensen een agriturismo. De landelijke ruimte in combinatie met het aangename klimaat is ideaal om helemaal tot rust te komen.

Een kindvriendelijke agriturismo in Piemonte

Ga je met het gezin op vakantie? Kies dan voor een kindvriendelijke agriturismo in Piemonte. Tijdens een verblijf bij een kindvriendelijke agriturismo kunnen de kids volledig hun gang gaan. Lekker zwemmen in het zwembad of ravotten in de natuur. Ze zullen het geweldig vinden!

Agriturismo's in andere regio's:

Agriturismo Puglia | Agriturismo lombardije | Agriturismo Sicilië