Agriturismo Ligurië

Verblijf in een agriturismo in Ligurië. Wie wil dat nou niet! Tussen de prachtige heuvels met uitgestrekte olijfgaarden liggen vele charmante agriturismo’s. Ga het gebied ontdekken en kom in aanraking met alle schoonheden die Ligurië te bieden heeft. En wij weten: in Ligurië zijn er vele schoonheden te bezichtigen!

Aantrekkelijke zandstranden, schilderachtige vissersdorpjes en het prachtige groene landschap zijn typerend voor deze regio. Kom helemaal tot rust in een agriturismo in Ligurië en laat je verrassen door deze schitterende regio!

Agriturismo Ligurië

Populaire Agriturismo's

Waar ligt het?

Ligurië verkennen vanuit een agriturismo

Ligging Ligurië

Ligurië ligt in het Noordwesten van Italië. Deze Italiaanse streek reikt van de Franse tot aan de Toscaanse grens. De regio heeft een oppervlakte van 5422 km en is daardoor de kleinste regio van Italië.

Ondanks het formaat van de regio is er enorm veel te zien. Tijdens een verblijf in een Ligurische agriturismo zal je daarom keuzes moeten maken. Kies je voor een agriturismo aan de ligurische zee of ga je liever het binnenland verkennen?

Agriturismo aan de ligurische zee

Wil je verblijven in een agriturismo aan de Ligurische zee? Dat kunnen wij van harte aanbevelen. De kuststrook van Ligurië wordt ook wel de Italiaanse Rivièra genoemd. In het midden van de Italiaanse Rivièra ligt Genua. Het gebied ten Westen van deze stad wordt ook wel de Bloemenrivièra genoemd. Terwijl het gebied richting het Oosten bekend staat als Rivièra Levante.

De Bloemenrivièra is een populaire streek in Italië. Deze streek telt vele prachtige dorpjes aan de kust. Cinque Terre is een goed voorbeeld die bij veel mensen tot de verbeelding spreekt. Ondanks de bekendheid van Ligurië zijn er vele strandjes te vinden waar je helemaal tot rust kan komen.

Overnachten aan de Italiaanse Rivièra is prijzig. Hotels en luxe resorts in de populaire badplaatsen zijn al snel volgeboekt en worden massaal bezocht. Op steenworp afstand van deze badplaatsen zijn er gelukkig vele charmante agriturismo’s te vinden. Een agriturismo in Ligurië betekent rust, ruimte en natuur. Vanuit je accommodatie bezoek je binnen een mum van tijd een sfeervolle badplaats of een rustig strandje. Wil je liever een dagje relaxen? Vele agriturismo's in Ligurië hebben een zwembad waar je heerlijk kan vertoeven.

Agriturismo in het binnenland van Ligurië

Het binnenland mag tijdens een vakantie in Ligurië niet vergeten worden. Zeker natuur- en cultuurliefhebbers zullen genieten van dit prachtige gebied. De Ligurische Alpen zorgen voor een indrukwekkend landschap. Hoge bergen, rivieren, dennenbossen en vele middeleeuwse dorpjes domineren het landschap.

Vele vakantiegangers trekken jaarlijks naar dit gebied om te mountainbiken, fietsen, raften of te wandelen. Ook een bezoek aan de vele natuurparken is aan te raden.

Aanbod agriturismo’s in Ligurië

Een Agriturismo in Ligurië is een unieke ervaring. Zoek je een agriturismo aan de zee of in het binnenland? Bij Travilla hebben we een ruim aanbod. Agriturismo’s met een zwembad of een authentieke Italiaanse boerderij midden in de natuur behoren allemaal tot het aanbod. Zoek ik ons ruime aanbod naar jouw favoriete Ligurische agriturismo. Laat je onderdompelen in de prachtige natuur en cultuur van Ligurië en kom helemaal los van het dagelijks leven.

Agriturismo's in andere regio's:

Agriturismo Veneto | Agriturismo Lombardije | Agriturismo Marche