Agriturismo Lazio

Een Agriturismo in Lazio is de perfecte keuze voor vrijwel iedere vakantieganger. Je vindt in deze prachtige streek een intens rijke geschiedenis, een indrukwekkende natuur en mooie stranden. De ene dag loop je rond in een historisch stadje, de volgende dag maak je een heerlijke fietstocht door een natuurpark. En wil je een dagje compleet ontspannen? Dan zijn er meer dan genoeg prachtige stranden om uit te kiezen. Kortom: de ideale vakantie!

Agriturismo Lazio

Populaire Agriturismo's

Agriturismo Lazio
Vanaf
€58 /nacht
Agriturismo Lazio
Vanaf
€242 /nacht

Bekijk meer

Waar ligt het?

Ontdek Lazio vanuit een agriturismo

De ligging van Lazio

Lazio ligt in het midden van Italië en wordt onder andere begrensd door de regio’s Toscane en Umbrië. Ook ligt Lazio aan de Tyrreense zee, wat de regio perfect maakt voor een heerlijke strandvakantie. De regio heeft een oppervlakte van 17.203 km², dat is zo’n 5,7% van het nationale territorium. Hiermee staat Lazio qua grootte op de negende plaats van alle regio’s in Italië.

Geschiedenis en cultuur in Lazio

Wie van geschiedenis houdt, moet absoluut een bezoekje brengen aan Lazio. De hele regio is namelijk bezaait met overblijfselen uit de Oudheid en de Renaissance. Er zijn er zelfs overblijfselen te vinden die dateren van vóór de Romeinse tijd, waaronder tombes uit de Etruskische cultuur.

In Lazio ligt ook de Italiaanse hoofdstad Rome, die natuurlijk bekend staat om zijn indrukwekkende cultuur en geschiedenis. Toch is het extra leuk om de minder populaire gebieden van Lazio te bezoeken, aangezien je hier minstens zoveel interessante dingen ziet. Een aantal kenmerkende dorpen in Lazio zijn gebouwd op hoge rotsformaties die zijn ontstaan door vulkanische activiteit. Daarnaast zijn er veel middeleeuwse steden te vinden, met hier en daar ook gebouwen uit de Renaissance. Lazio is dus dé plek voor iedereen die van geschiedenis houdt.

De natuur van Lazio

Naast een rijke geschiedenis, vindt je in Lazio ook prachtige natuur. Het landschap is er vlak tot heuvelachtig. Deze werd zo gevormd door vulkaanuitbarstingen, die zorgden voor een vruchtbare grond. Je vindt er dan ook veel noot- en fruitbomen en wijn- en olijfgaarden. Voor de perfecte wandeling zijn er drie verschillende indrukwekkende natuurparken te bezoeken, met elk een ander soort landschap. Door de vulkanische activiteit zijn er in Lazio ook heetwaterbronnen te vinden.

Zon, zee en strand in Lazio

Wie behoefte heeft aan een strandvakantie, kan ook prima in Lazio terecht. In het zuiden zijn er vooral rotsachtige stranden, zoals bij de bekende badplaats Ostia Lido. Hier vindt je leuke barretjes en een bruisend uitgaansleven. Bij de badplaats Sperlonga zijn ook twee prachtige stranden te vinden. Bovendien zijn de voornamelijk witte gebouwtjes in het plaatsje zelf ook een kijkje waard.

Naast zeestranden, is Lazio ook rijk aan meren. De regio heeft zelfs de meeste meren van Italië. Je kunt er dus op meerdere verschillende manieren genieten aan het water.

Wat te bezoeken in Lazio?

De meest bekende stad in Lazio is toch zeker de hoofdstad Rome. Hoewel dit natuurlijk een prachtige stad is die je zeker bezocht moet hebben, eist deze stad voor velen ook vrijwel alle aandacht op. Dat is jammer, want er zijn juist nog zoveel meer leuke steden en plekken in de regio die je kan bezoeken.

De verschillende dorpjes van Lazio zijn een aanrader om te bezoeken. Er is geen betere plek om op een authentieke manier de geschiedenis en huidige cultuur van Lazio op te snuiven. Er hangt een ontspannen sfeer en er zijn vaak gezellige marktjes waar je goedkoop de lekkerste streekproducten kunt kopen. Het bekendste dorpje van de regio is Civita di Bagnoregio. Dit dorp heeft een erg bijzondere ligging, namelijk op de top van een hoge rots. Het dorp is exclusief bereikbaar via een loopbrug en bestaat uit allerlei smalle straatjes.

Lazio is ook een erg populaire regio voor fietsvakanties. Het grotendeels vlakke landschap maakt fietsen goed mogelijk en de natuur komt op deze manier het beste tot zijn recht. Fiets bijvoorbeeld door de stad Tivoli, waar de oude buitenverblijven van rijke Romeinen staan. Enkele van deze villa’s zijn zelfs nog van binnen te bekijken.